De strijd om de halve finaleplekken op de Champions League of Darts is nog volop aanwezig na de eerste dag van het BBC-toernooi in Cardiff. Enkel Mensur Suljovic is na de openingsdag zeker van een plaats bij de laatste vier.

De Oostenrijker won van Peter Wright en Gary Anderson, en kan daardoor niet meer gepasseerd worden door twee spelers in de stand. Suljovic neemt het zondagmiddag op tegen de al uitgeschakelde Dave Chisnall. Anderson en Wright strijden in een onderling duel voor een plek in de halve finale.

In de andere groep is de situatie iets complexer. Phil Taylor is met twee zeges allerminst zeker van de knock-outfase, terwijl Adrian Lewis met twee nederlagen nog niet definitief uitgeschakeld is.

Wanneer Michael van Gerwen ruim (vier legs verschil) van Taylor weet te winnen, is ‘Mighty Mike’ zeker van kwalificatie voor de laatste vier. Echter is Van Gerwen afhankelijk van het resultaat uit de partij tussen Van Barneveld en Lewis. Van Barneveld is geplaatst voor de halve finale wanneer hij een beter resultaat (ruimere zege, kleinere nederlaag) neerzet dan Van Gerwen.

Group A

GSWV+/-Pt
Phil Taylor220+74
Raymond van Barneveld211+12
Michael van Gerwen211+12
Adrian Lewis202-90

Group B

GSWV+/-Pt
Mensur Suljovic (Q)220+94
Peter Wright211+32
Gary Anderson211-42
Dave Chisnall202-80

 

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek