Keith Deller heeft na een zeer succesvolle speelronde de leiding overgenomen in de Premier League Darts VIP-voorspelcompetitie. De voormalig wereldkampioen scoorde maar liefst elf punten en heeft nu een voorsprong van drie punten op Jerry Hendriks.

Deller had een gelijkspel ingevuld voor het duel tussen Gary Anderson en Peter Wright. Daarnaast had hij ook de uitslagen bij de wedstrijden tussen Michael van Gerwen en Daryl Gurney (7-2) en Rob Cross tegen Raymond van Barneveld (7-3) goed. ‘The Fella’ had bovendien Michael Smith en Mensur Suljovic als winnaars correct voorspeld.

De vierde speelronde verliep ook goed voor Kim Huybrechts en Ron Meulenkamp. De Belg scoorde acht punten en klom daardoor naar de derde plaats in de tussenstand. Meulenkamp pakte zeven punten, maar blijft vijfde staan. Laure James staat gedeeld derde met Huybrechts door twee uitslagen correct in te vullen.

De goede prestaties van de bovengenoemde deelnemers gingen ten koste van Vincent van der Voort. ‘Fast Vinnie’ scoorde slechts drie punten en zakte van plek drie naar de zesde positie, die hij nu samen met Mark Webster deelt. Chris Mason pakte zeven punten, maar staat nog steeds laatste.

De spelregels zijn heel simpel. Elke week voorspellen zij de uitslagen van de daaropvolgende speelronde in de Premier League Darts. Het kiezen van de goede winnaar levert één punt op, een correcte uitslag drie punten.

De deelnemers hoeven niet te vrezen voor een ‘Judgement Night’. Iedereen speelt mee tot aan de Play-Offs, die worden op donderdag 17 mei in Londen gespeeld. Diegene die na deze avond de meeste punten heeft verzameld, wint de VIP-voorspelcompetitie.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek