De World Grand Prix gaat donderdagavond verder met de vier kwartfinalesPremium Dart Data heeft enkele statistieken van de acht kwartfinalisten onder de loep genomen.

Uit de gegevens blijkt dat Peter Wright het hoogste toernooigemiddelde heeft. De 48-jarige Schot heeft een moyenne van 93.8 punten per beurt. Michael van Gerwen (92.3) en Gary Anderson (90.1) zijn de andere twee spelers met een toernooigemiddelde van boven de negentig op de World Grand Prix.

Mensur Suljovic opent de leg het snelst met een dubbel. De Oostenrijker vindt de dubbel bij 55 procent van zijn legs met de eerste pijl. ‘The Gentle’ doet het op dat vlak nipt beter dan Wright (53 procent) en Daryl Gurney (51 procent).

Gurney is echter het stabielst met het openen van de legs. De Noord-Ier is bij 92 procent van zijn gespeelde legs met zijn eerste drie pijlen open. Suljovic (89 procent) is de enige speler die daarbij enigszins in de buurt komt van Gurney.

Michael van Gerwen laat bijvoorbeeld wat steekjes vallen op de dubbels. ‘Mighty Mike’ opent 41 procent van de legs met zijn eerste pijl, echter bij een kwart van zijn gespeelde legs mist Van Gerwen een volle beurt op de openingsdubbels.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek