Dave Chisnall heeft na een succesvol weekend in Denemarken de leiding overgenomen van Michael van Gerwen in het 180-klassement op de PDC European Tour.

Chisnall wierp op weg naar de eindzege op de Danish Darts Open liefst achttien 180’ers. De meervoudig major-finalist heeft er nu in totaal 69 achter zijn naam staan op de European Tour. Nummer twee Peter Wright heeft er vier minder dan ‘Chizzy’, maar wel eentje meer dan Michael van Gerwen (64).

Van Gerwen is samen met Harry Ward nog wel de enige speler met een circuitgemiddelde van boven de honderd. De Vlijmenaar speelde echter zeven van de acht Euro Tour-toernooien en Ward maar één.

Ryan Searle heeft het beste finishpercentage met 47.7 procent. James Wade (45.3 procent), Gerwyn Price (44.7 procent) en Van Gerwen (44.2 procent) hebben zich dit jaar eveneens scherp getoond met finishes op het Europese circuit.

Van Gerwen gaat fier aan kop in het klassement met finishes van boven de honderd. De nummer één van de wereld leverde deze prestatie 27 keer, negen meer dan Ian White, Price en Wright.

Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek