Na het derde Euro Tour-toernooi van het seizoen hebben vijf spelers een circuitgemiddelde van boven de honderd op de PDC European Tour.

Nathan Aspinall staat bovenaan met een moyenne van 102.61 punten per beurt. ‘The Asp’ speelde tot dusver echter maar twee wedstrijden op de Euro Tour dit jaar. Jamie Hughes (101.01), Michael van Gerwen (100.98), Rob Cross (100.76) en Dave Chisnall (100.09) staan ook boven de honderd genoteerd.

Daryl Gurney en Cross hebben de meeste 180’ers gegooid tot dusver. De Noord-Ier en de Engelsman staan op 33 maximale scores, tien meer dan nummer drie Mensur Suljovic.

Aspinall heeft het beste finishpercentage met 58.8 procent. De plekken twee (Ron Meulenkamp, 55.6 procent), drie (Van Gerwen, 53.8 procent) en vier (Jermaine Wattimena, 48.4) worden alle drie door Nederlanders ingenomen.

Van Gerwen heeft de meeste finishes van boven de honderd op zijn naam staan, namelijk twaalf stuks. Cross deed dit tien keer, Peter Wright heeft er drie minder dan ‘Mighty Mike’.

Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Tags:

Author: Pieter Verbeek