James Wade heeft na twintig van de dertig Players Championship-toernooien het meeste prijzengeld gewonnen. Dankzij vier Pro Tour-titels staat ‘The Machine’ op een bedrag van 48.500 pond.

Dat is 6500 pond meer dan nummer twee Glen Durrant, die twee dagzeges op zijn naam heeft staan. Peter Wright, Dave Chisnall een Gerwyn Price bezetten de plekken drie tot en met vijf, die allen twee Players Championship-titels hebben gewonnen.

Wade heeft de meeste finishes van boven de honderd gegooid, namelijk 51 stuks. Durrant heeft er drie minder met 48 finishes van boven de honderd.

Chisnall gaat aan de leiding in het 180-klassement. De Engelsman wist al 199 keer de hoogst mogelijke score te gooien. Wright volgt met 190, met daarachter Jonny Clayton (183) en Michael Smith (182). Jeffrey de Zwaan staat achtste met 146 keer een 180-score.

Het hoogste circuitgemiddelde staat op naam van Michael van Gerwen met een moyenne van 99.95. Nummer twee Rob Cross gooide gemiddeld 99.80 punten per beurt tijdens zijn duels op de Players Championship-toernooien. De Engelsman heeft echter wel veel meer wedstrijden gespeeld op de Pro Tour dan zijn Nederlandse rivaal.

Klik hier voor meer informatie over het Pro Tour-circuit, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek