Gerwyn Price heeft na acht van de dertig Players Championship-toernooien het meeste prijzengeld gewonnen. Dankzij twee dagzeges staat ‘The Iceman’ op een bedrag van 28.500 pond.

Dat is drieduizend pond meer dan nummer twee Dave Chisnall, die eveneens op twee titels staat dit seizoen. ‘Chizzy’ bemachtigde afgelopen weekend zijn tweede hoofdprijs van het seizoen en heeft nu 25.000 pond bijeen gegooid op de Pro Tour.

Price heeft ook met afstand de meeste finishes van boven de honderd gegooid, namelijk 32 stuks. Dan zijn er elf meer dan nummer twee Glen Durrant. ‘Duzza’ heeft wel net als de Welshman een 170 finish als hoogste check-out staan. Hetzelfde geldt voor onder meer Jermaine Wattimena en Michael van Gerwen.

Chisnall leidt het klassement met het aantal 180-scores. De Engelsman doorbrak afgelopen weekend als eerste speler de barrière van honderd maximale scores. Het hoogste circuitgemiddelde staat op naam van Rob Cross met een moyenne van 100.74. Van Gerwen gooide gemiddeld 100.09 punten per beurt tijdens zijn duels op de Players Championship-toernooien.

Tags:

Author: Pieter Verbeek