Michael van Gerwen is na veertien Players Championship-toernooien nog altijd de enige speler met een circuitgemiddelde van boven de honderd. ‘Mighty Mike’ speelde dit seizoen zes vloertoernooien, waarbij hij gemiddeld 100.24 punten per beurt scoorde.

Rob Cross (98.70) en Gary Anderson (98.16) zitten daar vlak onder. De Schot liet zich overigens zien tijdens twaalf van de veertien Players Championship-evenementen. Cross speelde er tot nu toe twaalf.

Ian White heeft de meeste 180-scores op zijn naam staan. ‘The Diamond’ wierp er in totaal 145, waarvan 24 tijdens Players Championship 13 en 14 in Wigan. Dave Chisnall en Anderson zijn de nummers twee met 143, kort gevolgd door Adrian Lewis (136) en James Wilson (130). Jeffrey de Zwaan staat knap zevende met 124 maximale scores.

‘Chizzy’ heeft de meeste honderd plus finishes gegooid. De Engelsman noteerde er tot dusver 38. Van Gerwen staat op deze lijst vijfde met 32 check-outs van boven de honderd. James Wilson is de nummer twee met 36 finishes van boven de honderd.

Klik hier voor informatie over de werking van het Pro Tour-circuit.

Tags:

Author: Pieter Verbeek