Nu de maand april erop zit, is het tijd om de balans op te maken wat betreft de prestaties van de spelers in deze maand. Na lang wikken en wegen heeft de redactie van Dartsnieuws.com besloten om Michael van Gerwen, Adrian Lewis en Daryl Gurney te nomineren voor ‘Speler van de Maand’ april.

De bezoekers van deze website bepalen welke van deze drie darters de prestigieuze prijs krijgt toegewezen.

Michael van Gerwen

Na twee prijsloze maanden wist Van Gerwen eindelijk weer wat toernooien te winnen. De regerend wereldkampioen sloeg driemaal toe in de maand april. In het eerste weekend van de vorige maand was Van Gerwen de beste op de zesde Players Championship. Een week later volgde de eindzege op de German Darts Masters na een 6-2 overwinning op Jelle Klaasen in de finale.

Afgelopen weekend won de 28-jarige Vlijmenaar de negende Players Championship. Mede dankzij een negendarter liet de Nederlander zijn Schotse tegenstander Robert Thornton kansloos.

Adrian Lewis

De afgelopen maand zagen we een paar keer een vleugje van de oude Lewis terug. Met alleen talent kom je er niet, je zult er ook voor moeten werken. Dat laatste doet ‘Jackpot’ nu ook. De Engelsman reist meer toernooien af en brengt meer tijd door aan het trainingsbord.

In april werd zijn inzet beloond met de eindzege op de vijfde Players Championship. Tijdens dit evenement boekte de tweevoudig wereldkampioen knappe zeges op onder meer Benito van de Pas (6-5), Van Gerwen (6-5) en Dave Chisnall (6-3).

Daarnaast gooide Lewis ook de eerste negendarter van dit jaar op een televisietoernooi. Tegen Raymond van Barneveld wist hij tijdens de elfde speelronde van de Premier League Darts zijn leg in negen pijlen te finishen. Met een gemiddelde van 111,52 versloeg hij ‘Barney’ met 7-4.

Daryl Gurney

Na het bereiken van de kwartfinale op het PDC WK begin dit jaar, zette Gurney zijn goede vorm voort op de UK Open. Na zeges op onder meer Mark Webster, Vincent van der Voort en Simon Whitlock, strandde Gurney in de halve finale tegen Peter Wright.

Vervolgens won Gurney in april zijn eerste titel bij de PDC. Gurney won ten koste van Kim Huybrechts de zevende Players Championship.

‘Superchin’ kreeg zelfs de kans om een dubbelslag te slaan, aangezien hij een dag later ook de eindstrijd haalde van Players Championship 8. Echter kwam Gurney net te kort om Joe Cullen van zijn eerste PDC-titel af te houden (5-6). De Noord-Ier is inmiddels opgeklommen naar de negentiende positie op de wereldranglijst.

Tot en met zondag 7 mei 23:59u kan jij je stem uitbrengen op de ‘Speler van de Maand’. De uitslag wordt volgende week bekendgemaakt.

Wie is jouw 'Speler van de Maand' april?

  • Michael van Gerwen (53%, 188 Votes)
  • Daryl Gurney (27%, 96 Votes)
  • Adrian Lewis (20%, 71 Votes)

Total Voters: 355

Laden ... Laden ...
Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek