Vanaf heden lanceert Dartsnieuws.com de maandelijkse rubriek ‘Speler van de Maand’. Elke maand mogen de bezoekers van deze website bepalen welke darter deze prestigieuze prijs krijgt toegewezen. De redactie van Dartsnieuws.com selecteert drie genomineerden, waarna jullie middels een poll de ‘Speler van de Maand’ mogen selecteren!

Voor de eerste editie van ‘Speler van de Maand’ hebben wij de volgende spelers genomineerd voor hun prestaties in de maand maart…

Peter Wright

Peter Wright komt zonder twijfel in aanmerking voor deze eretitel. De kleurrijke Schot won vorige maand zijn allereerste major door de hoofdprijs te pakken op de UK Open. ‘Snakebite’ rekende af met onder meer Dave Chisnall, Raymond van Barneveld en Daryl Gurney. Eind maart was Wright ook de beste op het German Darts Championship.

In Hildesheim wist de voormalig WK-finalist eindelijk zijn Nederlandse rivaal Michael van Gerwen in de finale van een stream/TV-toernooi te verslaan.

Tevens zorgde Wright voor een bijzondere prestatie door begin maart het tweede hoogste gemiddelde ooit op een televisietoernooi te gooien. In Exeter noteerde Wright een moyenne van maar liefst 119,50 per beurt. Dit leidde tot een 7-2 overwinning op Adrian Lewis, die zelf ook niet onverdienstelijk (109,15 gemiddeld) stond te speren.

Gerwyn Price

Gerwyn Price zorgde er vorige maand voor dat er eindelijk weer eens een nieuwe finalist op een televisietoernooi te zien was, dit gebeurde in 2013 (Ronny Huybrechts, World Cup of Darts red.) voor het laatst. Tijdens zijn eerste drie wedstrijden op de UK Open kwam de voormalig rugbyer moeiteloos langs Justin Pipe (10-5), Dave Pallett (10-4) en Paul Hogan (10-6). In de kwartfinale strafte Price geknoei van Ian White met zijn matchdarts genadeloos af door in de beslissende leg een 160 finish te gooien. Bij de laatste vier doorstond ‘The Iceman’ opnieuw een kraker door Alan Norris met 11-9 te verslaan. In de finale kwam Price weliswaar duidelijk te kort tegen Peter Wright (6-11), neemt niet weg dat de Welshman natuurlijk een fantastisch toernooi speelde.

Ook in het verdere verloop van de maand maart liet de huidige nummer zeventien van de wereld goede prestaties zien. Price bereikte de halve finale van een Pro- en Euro Tour toernooi.

Rob Cross

De derde en laatste nominatie gaat naar Rob Cross. De kersverse Tour Card-houder zorgde afgelopen maand voor een stunt door Players Championship 3 op zijn naam te schrijven na zeges op onder meer Alan Norris, Raymond van Barneveld en Gerwyn Price. De Engelsman gaf zijn seizoen hierdoor gelijk een kickstart en lijkt dit jaar zijn debuut te mogen maken op de World Matchplay, World Grand Prix, Players Championship Finals en het WK. Dat Cross in zijn eerste volledige seizoen de World Matchplay lijkt te halen is een knappe prestatie, de laatste speler die dit huzarenstukje voor elkaar kreeg was Stephen Bunting in 2014.

Tot en met zondag 23 april 23:59u kan jij je stem uitbrengen op de ‘Speler van de Maand’. De uitslag wordt volgende week bekendgemaakt.

Wie is jouw 'Speler van de Maand' maart?

  • Peter Wright (46%, 261 Votes)
  • Rob Cross (46%, 259 Votes)
  • Gerwyn Price (8%, 45 Votes)

Total Voters: 565

Laden ... Laden ...
Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek