Rob Cross heeft donderdagavond zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt tijdens een televisietoernooi. ‘Voltage’ was tijdens de tweede speelronde van de Premier League Darts met 7-4 te sterk voor James Wade.

De oud-wereldkampioen werd op de Masters direct uitgeschakeld door Joe Cullen en vorige week opende Cross de Premier League met een gelijkspel. Tegen Wade kwam de nummer twee van de wereld vroeg op een break achterstand, maar wist het duel knap zijn richting op te kantelen.

Na vier legs was de stand 1-3 in het voordeel van ‘The Machine’. Cross wist een turbo te vinden en veroverde de voorsprong met een 115 finish, 13-darter en een 11-darter. Een 12-darter en een 85 check-out bracht de stand zelfs op 5-3 voor de 28-jarige darter uit Hastings.

Wade pakte de tiende leg en was vervolgens dichtbij een rebreak, toen hij de dubbel 12 op het ijzerdraad miste. Dat gaf Cross de kans om voor de wedstrijd te gooien en hij benutte zijn derde matchdart via dubbel 5.

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Tweede speelronde – Donderdag 14 februari
The SSE Hydro, Glasgow

Peter Wright (88.95) 6-6 (97.61) Michael Smith
Rob Cross (102.58) 7-4 (100.81) James Wade
Raymond van Barneveld v Gerwyn Price
Daryl Gurney v Glen Durrant
Mensur Suljovic v Michael van Gerwen

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek