Matthew Edgar wist de vriestemperaturen in Minehead te overleven doordat Steve West hem een setje handwarmers had uitgeleend, zo vertelt ‘Primetime’ op zijn Facebook.

Eenmaal aangekomen op de locatie voor de UK Open, ontdekte Edgar dat hij geen extra kleding had om zichzelf warm aan te kleden voor zijn wedstrijden. Enkel een paar voetbalkousen konden hulp bieden. Volgens de Engelsman was het zo koud, dat er ijs in het afvoerputje van de WC’s lag.

West toonde zich een goede collega en leende zijn handwarmers uit aan Edgar. Dankzij warme handen, wist de 31-jarige Brit in de derde ronde met 10-4 van John Henderson te winnen.

Aansluitend op de derde ronde werd de loting verricht voor ronde vier, het lot koppelde ‘Primetime’ aan West. Dezelfde West die hem eerder op de dag een stel handwarmers uitleende.

”’Het eerste wat Steve tegen mij zei was; ik wil mijn handwarmers terug”, schrijft Edgar met een glimlach. ”Steve speelde geweldig, gooide tweemaal een 170 finish en liet zeer solide spel zien.”

West reikte uiteindelijk tot de kwartfinale op de UK Open. Na zeges op achtereenvolgens Darryl Pilgrim (10-9), Edgar (10-7) en Michael Smith (10-9), sneuvelde West bij de laatste acht tegen David Pallett (5-10).

PDC

Foto: PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek