PDC-voorzitter Barry Hearn heeft positief gereageerd op de strafverlaging voor Gerwyn Price, die maandag werd uitgesproken door de tuchtcommissie (DRA).

Price kreeg een boete van 21.500 pond en een voorwaardelijke schorsing van drie maanden opgelegd vanwege zijn gedrag tijdens de Grand Slam of Darts. De Welshman kondigde in april aan in beroep te gaan tegen deze straf en liet weten zelfs naar de hoogste rechter te stappen wanneer dat nodig was.

Maandag maakte de DRA het resultaat van het hoger beroep bekend. De boete van Price werd met tienduizend pond verlaagd. Wel moet ‘The Iceman’ ruim 2300 pond aan proceskosten betalen. Hearn is tevreden met de uitkomst, zo vertelt de invloedrijke Engelsman in gesprek met Live Darts.

”Ik was ook in beroep gegaan tegen de oude straf. Ik ben erg tevreden met de disciplinaire structuur binnen de PDC, want de DRA is volledig onafhankelijk. Desondanks denken mensen dat ik aan de touwtjes trek. Dat is niet waar, ik heb geen enkele invloed op de jury.”

”Zij zijn ex-politieagenten, daar kan ik geen invloed op uitoefenen. Ik probeer juist altijd politieagenten te ontlopen”, grapte Hearn. ”Zij zijn volledig onafhankelijk. Het is hun taak om te besluiten of iets door de beugel kan of niet.”

”Twintigduizend pond is veel geld en ik ben blij dat daar tienduizend pond vanaf is gegaan. Echter had Gerwyn de regels overtreden. Daar is hij voor gestraft door de DRA. Er is een duidelijk signaal gegeven dat wat Price deed niet kan en mag. Met deze uitspraak is daar een passende straf voor gekomen.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek