Aankomend weekend worden de twee laatste Pro Tour-toernooien van het seizoen gespeeld. Daarna kan het deelnemersveld voor het WK Darts grotendeels ingevuld worden.

De top-32 van de geschoonde Pro Tour Order of Merit (zonder top-32 reguliere wereldranglijst, red.) plaatst zich namelijk voor het WK Darts. Onder meer voor Dimitri van den Bergh wordt het een belangrijk weekeinde.

De Belg is nog lang niet zeker van een terugkeer in het Alexandra Palace. Van den Bergh is momenteel de nummer dertig op de geschoonde Pro Tour-ranking en heeft een voorsprong van slechts vijfhonderd pond op de nummer 33. De 32ste positie is momenteel in handen van Justin Pipe, die acht jaar op rij in actie kwam op het wereldkampioenschap bij de PDC.

Nederlandse deelnemers

Op dit moment staan er vijf Nederlanders in de top-32 van de wereldranglijst. Michael van Gerwen is nu al verzekerd van de toppositie op de plaatsingslijst, terwijl Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen ook een beschermde status gaan krijgen. Hetzelfde geldt op dit moment ook voor Benito van de Pas en Jermaine Wattimena.

Vervolgens worden de 32 beste vloerspelers van de geschoonde Pro Tour Order of Merit toegevoegd aan het deelnemersveld. Op basis van het verdiende geld op de vloertoernooien zijn Jeffrey de Zwaan, Ron Meulenkamp, Jan Dekker en Danny Noppert al zeker van kwalificatie. Vincent van der Voort en Jeffrey de Graaf staan momenteel eveneens in de top-32 op de geschoonde Pro Tour-ranking.

Yordi Meeuwisse wist het kwalificatietoernooi voor spelers uit de Benelux te winnen en mag daardoor ook zijn opwachting maken in Londen.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek