Ben Robb won tijdens de openingsdag van de NZ Darts Masters knap van Simon Whitlock, maar kwam in de kwartfinale tekort tegen Rob Cross.

De oud-wereldkampioen zegevierde met 8-3 tegen de Nieuw-Zeelander. Robb gaf na afloop de credits aan zijn tegenstander. ”Hij domineerde wedstrijd”, erkende de 30-jarige darter uit Canterbury tegen Newshub.

”Ik speelde niet eens zo slecht. Maar Cross benutte zijn kansen goed en liet zien waarom hij een wereldkampioen is. Ik ben toch blij met mijn spel, want ik ben slechts een part-time darter. Maandag moet ik weer terug aan het werk. Wetende dat ik kansen heb gecreëerd tegen een wereldkampioen, kan ik met opgeheven hoofd het toernooi verlaten.

Robb blikte ook nog terug op de nasleep van zijn overwinning op Whitlock. Deze stunt zorgde voor een storm van berichten op social media. ”Mijn Facebook sloeg op hol. Ik werd overal in getagd. Het was een goed resultaat voor het Nieuw-Zeelandse darten. Als ik het darten hier vooruit kan helpen, dan zou ik daar erg trots op zijn.”

De Nieuw-Zeelander liet ook weten in de toekomst mee te willen doen aan de Q-School. Hierbij zijn Tour Cards te verdienen voor het PDC-circuit. ”Ik heb nog één jaar nodig op het lokale circuit. Dan kan ik nog wat grote toernooien spelen en mezelf ontwikkelen als speler. In 2021 wil ik meedoen aan de Q-School.”

”Mijn doel voor de rest van het jaar is om eerste te eindigen op de Nieuw-Zeelandse ranking. Daarnaast wil ik mezelf kwalificeren voor de World Cup of Darts en het WK Darts.”

Rachael Jones/DPA

Foto: Rachael Jones/DPA

Tags:

Author: Pieter Verbeek