Gerwyn Price heeft met een sublieme comeback de finale van de Grand Slam of Darts bereikt. De Welshman stond met 10-5 achter, maar wist zich fantastisch terug te knokken en de partij met 16-12 te winnen.

Waar de eerste vier legs van de partij met de darts meegingen, was het Suljovic die in leg vijf het eerste tikje uitdeelde. De Oostenrijker gooide tops voor een 76-finish, waar Price een beurt eerder 68 niet wist uit te finishen. Het zorgde ervoor dat Suljovic met een 3-2 en een break op zak de coulisse opzocht.

Suljovic won zijn eigen leg, waarna Price een 167-checkout nodig had om zijn eigen leg te houden. Hij miste een pijl op de bullseye, wat werd afgestraft door Suljovic, wat ‘the Gentle’ een 5-2 voorsprong opleverde. De Welshman leek het gat in de 11e leg te gaan verkleinen tot 6-5, maar het was de Oostenrijker die mede door een 121-finish wist terug te breken en het verschil op drie legs liet.

Price komt terug

Op het moment waar Suljovic het gaatje wilde slaan, was het Price die toesloeg. Een 170-finish in leg 12 bracht het verschil weer terug tot twee legs. Price kon echter niet verder bouwen op dit aanknopingspunt, want het was Suljovic die met een subliem niveau de daaropvolgende drie legs wist te winnen en met een comfortabele 10-5 voorsprong en een gemiddelde van ruim 106 de pauze in ging.

De pauze deed de Welshman overduidelijk goed, want ‘the Iceman’ knokte zich met vier gewonnen legs knap terug tot 10-9. Suljovic reageerde direct, en bracht de stand met een 12-9 voorsprong weer op een verschil van drie legs. Bij Price was de moed absoluut niet in de schoenen gezakt, want na 24 legs was de stand voor het eerst sinds de vierde leg gelijk en in leg 25 wist Price voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen.

Suljovic verloor de grip op de wedstrijd en liet de nummer elf op de wereldranglijst uitlopen tot 15-12, wat hem op één leg verwijderde van de finale. In de laatste leg maakte Price ook geen fouten, waardoor de Welshman zich voor de derde keer mag melden in een televisiefinale bij de PDC.

Klik hier voor de verdeling van het prijzengeld op de Grand Slam of Darts. Via deze link is nog meer informatie te vinden over dit toernooi.

Zondag 18 november
Halve finale
Gerwyn Price (97.06) 16-12 (98.08) Mensur Suljovic
Michael van Gerwen v Gary Anderson

Tags:

Schrijver: Justin Hendriks