Mensur Suljovic heeft zijn tevredenheid uitgesproken over zijn terugkeer op de Grand Slam of Darts. ‘The Gentle’ bemachtigde zijn plek op het toernooi met PDC- en BDO-spelers door de finale op de World Matchplay te halen.

De nummer zes van de wereld was afgelopen maand dichtbij zijn derde televisietitel. In Blackpool moest Suljovic in de finale zijn meerdere erkennen in Gary Anderson. De Schot trok na een thriller (21-19) aan het langste eind.

Later dit jaar doet Suljovic voor de derde keer mee aan de Grand Slam of Darts. In november wordt voor het eerst gestreden om de Eric Bristow Trophy. De dartslegende kreeg na zijn overlijden de beker van het fameuze toernooi naar zich vernoemd.

”Ik ben zo blij dat ik weer op de Grand Slam speel”, vertelt Suljovic in gesprek met de PDC. ”Het is altijd geweldig om deel te nemen aan dit toernooi. Spelen tegen PDC-spelers en onze vrienden van de BDO.”

Vorig jaar werd ‘The Gentle’ al in in de poulefase uitgeschakeld van de Grand Slam of Darts. Dit jaar is de vorm van Suljovic beter en dus denkt hij verder te kunnen komen in Wolverhampton.

”Mijn vorm is op dit moment veel beter dan twaalf maanden geleden. Dus ik denk dat ik nu verder kan komen, als ik het geluk aan mijn zijde heb.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek