Mensur Suljovic is zonder puntverlies doorgedrongen tot de halve finale van de Champions League of Darts. De Oostenrijker behield zijn perfecte score door Dave Chisnall te verslaan.

‘The Gentle’ leverde net als zaterdag een geweldige pot af, met onder meer twee maximale scores en een finishpercentage van 53 procent. ‘Chizzy’ had 5/8 op zijn dubbels, maar creĆ«erde te weinig mogelijkheden om Suljovic in de problemen te brengen.

Suljovic presteerde vooral sterk op de twee-dart finishes, want hij wist onder meer 74, 80 en 87 uit te gooien voor een 6-4 voorsprong bij de onderbreking.

Met check-outs vanaf 86 en 125, stoomde de EK-finalist door naar 9-5, waarna Suljovic zijn eigen leg hield voor een 10-5 overwinning op de Engelsman.

Gary Anderson meldt zich als de nummer twee van Groep B bij de laatste vier van de Champions League of Darts. In een rechtstreeks duel voor kwalificatie was Anderson met 10-7 te sterk voor Peter Wright.

De twee Schotten schotelde het publiek een geweldige wedstrijd voor, met onder meer elf maximale scores van Anderson en zes 180’ers van Wright. Tot 7-7 hielden de twee elkaar in evenwicht, maar leek ‘The Flying Scotsman’ wel de overhand te hebben.

Een matige eigen leg van de tweevoudig wereldkampioen leverde echter een break op voor de UK-Open kampioen, die vervolgens met een 15-darter op 9-7 kwam.

Wright kreeg daarna op 9-8 de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar de nummer drie van de wereld miste zeven matchdarts. Anderson profiteerde en maakte gelijk.

Wright kreeg nog een ultieme kans om met een 101 check-out alsnog de overwinning te pakken, maar de kleurrijke Schot miste op dubbel 12. Anderson kwam dus nogmaals goed weg en haalde via tops de zege onder de neus van zijn landgenoot weg.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek