De grote namen blijven problemen houden op de Players Championship Finals. Na de uitschakeling van Gary Anderson, Peter Wright en Raymond van Barneveld in de eerste ronde, vlogen er zaterdagmiddag vier (voormalig-) Premier League spelers eruit in eerste vier wedstrijden van de tweede ronde.

Darren Webster speelde een ijzersterke pot tegen Mervyn King. ‘The Demolition Man’ wierp een gemiddelde van ruim 103, gecombineerd met een uitstekend finishpercentage van 67 procent. Webster brak zijn landgenoot in de eerste leg met een 13-darter en gaf deze voorsprong niet meer uit handen. Met eveneens een 13-darter in de negende leg tekende de Engelsman voor een 6-3 overwinning op ‘The King’.

Mensur Suljovic moest zijn meerdere erkennen in een sterk spelende Stephen Bunting. Ook ‘The Bullet’ gooide een gemiddelde van boven de honderd en een finishpercentage van 67 procent. Suljovic daarentegen, liet veel kansen liggen op de dubbels (3/11). Met een mooie 84 finish op de bulls-eye boekte Bunting een 6-3 zege.

Ook Robert Thornton en Dave Chisnall moesten het toernooi verlaten. Thornton verloor met 6-5 van Chris Dobey, terwijl Chisnall onderuit ging tegen William O’Connor (3-6).

 

Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek