Mensur Suljovic voert de World Series of Darts Order of Merit aan. ‘The Gentle’ was afgelopen maand de sterkste op de German Darts Masters in Gelsenkirchen. De nummer zes van de wereld was in de finale oppermachtig tegen Dimitri van den Bergh.

De kans is echter groot dat Suljovic binnen een maand zijn koppositie kwijtraakt. In juli staan de volgende twee World Series-toernooien op het programma. De PDC brengt dan een bezoek aan Las Vegas en Shanghai, de Oostenrijker is echter niet uitgenodigd voor deze evenementen. Hetzelfde geldt voor Van den Bergh, de nummer twee op de ranglijst.

Een overwinning op een World Series-toernooi levert twaalf punten op. Acht punten worden er toegekend aan de verliezend finalist. De halvefinalisten verdienen vijf punten, gevolgd door de kwartfinalisten met drie punten. Deelname wordt beloond met één punt.

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben voorlopig drie punten. ‘Mighty Mike’ krijgt in juli de kans om weer punten te sprokkelen, ‘Barney’ kreeg net als de nummers één en twee geen invitatie.

#SpelerTotaal
1Mensur Suljovic12
2Dimitri Van den Bergh8
3=Peter Wright5
3=Gary Anderson5
4=Michael van Gerwen3
4=Rob Cross3
4=Raymond van Barneveld3
4=Jamie Lewis3
9=Max Hopp1
9=Martin Schindler1
9=Gabriel Clemens1
9=Robert Marijanovic1
9=Dragutin Horvat1
9=Stefan Stoyke1
9=Nico Cruz1
9=Manfred Bilderl1

 

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek