Mensur Suljovic voert de World Series of Darts Order of Merit aan. ‘The Gentle’ was afgelopen maand de sterkste op de German Darts Masters in Gelsenkirchen. De nummer zes van de wereld was in de finale oppermachtig tegen Dimitri van den Bergh.

De kans is echter groot dat Suljovic binnen een maand zijn koppositie kwijtraakt. In juli staan de volgende twee World Series-toernooien op het programma. De PDC brengt dan een bezoek aan Las Vegas en Shanghai, de Oostenrijker is echter niet uitgenodigd voor deze evenementen. Hetzelfde geldt voor Van den Bergh, de nummer twee op de ranglijst.

Een overwinning op een World Series-toernooi levert twaalf punten op. Acht punten worden er toegekend aan de verliezend finalist. De halvefinalisten verdienen vijf punten, gevolgd door de kwartfinalisten met drie punten. Deelname wordt beloond met één punt.

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben voorlopig drie punten. ‘Mighty Mike’ krijgt in juli de kans om weer punten te sprokkelen, ‘Barney’ kreeg net als de nummers één en twee geen invitatie.

# Speler Totaal
1 Mensur Suljovic 12
2 Dimitri Van den Bergh 8
3= Peter Wright 5
3= Gary Anderson 5
4= Michael van Gerwen 3
4= Rob Cross 3
4= Raymond van Barneveld 3
4= Jamie Lewis 3
9= Max Hopp 1
9= Martin Schindler 1
9= Gabriel Clemens 1
9= Robert Marijanovic 1
9= Dragutin Horvat 1
9= Stefan Stoyke 1
9= Nico Cruz 1
9= Manfred Bilderl 1

 

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek