Mensur Suljovic en Simon Whitlock staan in de tweede ronde van het European Championship. Suljovic maakte een einde aan het toernooi van thuisfavoriet Kim Huybrechts, terwijl Whitlock te sterk bleek voor James Richardson.

De thuiswedstrijd van Huybrechts begon dramatisch. Suljovic finishte ijzersterk en gooide 94, 76 en 60 uit voor de 3-0 voorsprong. ‘The Hurricane’ wist zich echter terug in de partij te knokken en de laatste twee legs voor de pauze te pakken: 3-2.

De Oostenrijker bleef echter goed finishen en kwam met een 100-finish op 4-2, alvorens Huybrechts het gat verkleinde weer naar 4-3. Suljovic kreeg het publiek in Hasselt wederom stil met een 116-finish, maar liet in de volgende leg twee matchpijlen aan zich voorbij gaan. Huybrechts profiteerde, en deed dat een leg later weer toen ‘The Gentle’ dubbel zes niet wist te raken. In de beslissende leg was de Belg echter niet bij de les, waardoor Suljovic alsnog de overwinning pakken via tops.

De eerste vier legs van de partij tussen Whitlock en Richardson werden gedeeld, waarna ‘The Wizard’ 90 uitgooide op de bull voor een break en de 3-2 voorsprong. ‘Ruthless’ was gedurende de partij alles behalve meedogenloos op de dubbels. De Engelsman kon scorend nog bij zijn tegenstander blijven, maar moest vaak de leg toch aan Whitlock laten. De Australiër kwam met een 68-finish op 5-3, en maakte het in de leg erna meteen af.

 

 

Tags: | | |

Schrijver: Bart Timmer