Mensur Suljovic heeft in tweede instantie toch nog een uitnodiging gekregen om mee te doen aan de German Darts Masters in Düsseldorf. In oktober wordt er voor het eerst een World Series-toernooi in Duitsland gespeeld.

‘The Gentle’ behoorde niet tot de acht spelers die een geplaatste status kregen op dit toernooi. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Gary Anderson, Phil Taylor, Peter Wright, Kyle Anderson, Daryl Gurney en James Wade werden door de PDC geselecteerd.

Echter had Suljovic op dat moment nog niet de Champions League of Darts gewonnen en dus zat de professionele dartsbond met deze kwestie in hun maag. De Oostenrijker had als eerste Duits-sprekende speler een groot televisietoernooi gewonnen, maar hij was dus niet uitgenodigd voor de German Darts Masters.

Max Hopp en Martin Schindler waren zeker van twee van de acht Duitse plekken. De overige zes plaatsen zouden naar de top-6 van de Duitse Superleague gaan. Echter, stond Schindler bij de beste zes van dit klassement. In plaats van zijn startplek aan de nummer zeven te geven, heeft de PDC besloten een wildcard te laten uitdelen door uitzendgemachtigde ProSieben. De Duitse zender heeft vervolgens Suljovic aan de line-up toegevoegd.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek