Mensur Suljovic heeft een vroege uitschakeling op de World Grand Prix voorkomen. Ian White was één leg verwijderd van een stunt, maar ‘The Gentle’ wist zijn rug te rechten.

De Oostenrijker startte zeer zwak aan de partij met een gemiddelde van rond de 77. White daarentegen speelde uitstekend en pakte de eerste set met 3-1 en een gemiddelde van 97 naar zich toe.

Suljovic leek eenvoudig gelijk te maken, maar de Champions League of Darts-winnaar gaf een 2-0 voorsprong weg in de tweede set. Met finishes vanaf 63 en 87 maakte ‘The Diamond’ gelijk. White verzuimde het echter af te maken, waardoor Suljovic via dubbel 10 een beslissende set kon afdwingen. De nummer zes van de wereldranglijst leek vleugels te hebben gekregen van zijn zege in de tweede set en won de beslissende set eenvoudig met 3-0 voor een plek in de tweede ronde.

Voor Michael Smith zat het toernooi er wel na één wedstrijd al op. ‘Bullyboy’ had enorm veel moeite met het openen van zijn legs, iets wat Gerwyn Price beduidend makkelijker afging. ‘The Iceman’ liet Smith nog wel terugkomen tot 1-1 in sets, maar trok de derde set overtuigend met 3-1 naar zich toe.

 

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek