Het avontuur voor Berry van Peer op de Grand Slam of Darts zit erop. Mensur Suljovic zorgde in de tweede ronde voor de uitschakeling van Van Peer.

De veel besproken darter uit Sprundel leek woensdagavond weinig last te hebben van zijn darteritus en zette een prima wedstrijd neer tegen de Oostenrijker. Van Peer gooide een gemiddelde van ruim 95 en wierp tijdens de wedstrijd een 119 finish.

Ondanks het gemiddelde van 95, was ‘Bionic’ toch kansloos tegen een ontketende Suljovic. ‘The Gentle’ noteerde maar liefst zeventien scores van 140 of hoger, een gemiddelde van ruim 105 en had een finishpercentage van 67 procent.

Met name op de twee-dart finishes was de nummer zeven van de wereld dodelijk. Zo gooide Suljovic check-outs vanaf 59, 63, 80, 81 en 90 uit. Bij een stand van 7-0 wist Van Peer de eer te redden door 96 uit te gooien om op het podium te komen. In de tiende leg volgde zelfs nog een tweede leg toen hij 119 wist te finishen. In leg twaalf was het dan toch voorbij voor de 21-jarige Brabander toen Suljovic 63 uitwierp via de bull en dubbel 19.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek