Mensur Suljovic wilde niet te lang stilstaan bij zijn nederlaag in de finale van de World Matchplay. De Oostenrijker erkende dat Gary Anderson de terechte winnaar was.

Na een zenuwslopend slot van de finale ging de zege met 21-19 naar ‘The Flying Scotsman’. Eerder in de wedstrijd toonde Suljovic veerkracht door zich van een 13-17 achterstand terug te knokken naar 17-17.

In de verlenging wist de nummer zes van de wereld opnieuw twee breaks achterstand te repareren. Toen Anderson zijn Oostenrijkse opponent voor de derde keer wist te breken in de tiebreak, moest Suljovic het antwoord schuldig blijven.

”Het gaf mij een geweldig gevoel om in deze finale te spelen. Het was een fantastische wedstrijd. Ik wil graag iedereen bedanken voor de steun, ik heb ervan genoten.”

”Gary heeft briljant gespeeld. Hij was de beste speler van het toernooi, dus het is geen schande om van hem te verliezen. Gary is de kampioen en ik heb respect voor hem”, besloot ‘The Gentle’ op karakteristieke wijze.

De winnaar van de Champions League of Darts kreeg een cheque van 55.000 pond voor zijn tweede plek op de World Matchplay. Prijzengeld dat ook meetelt voor de wereldranglijst, waardoor de 46-jarige darter uit Wenen nog maar ruim tienduizend pond verwijderd is van de vijfde plek. Deze plaats is momenteel nog in handen van Daryl Gurney.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek