Met nog vier speelrondes te gaan komt het einde van de reguliere competities dichterbij. Één kampioen is al bekend: Twenty Six Urk. Maar wie worden de andere kampioenen? En wie moet vrezen voor degradatie?

De Nederlandse Darts Bond blikt vooruit op speelronde 15 van de SuperLeague én kijkt naar de wedstrijden in poule B van de jeugd LaCo. Tevens worden de laatste poulewedstrijden gespeeld in de SuperLeague play-offs en is er één LaCo jeugd wedstrijd.

Hoofdklasse
Koploper Oranje Bar 1 verloor vorige speelronde van Bosgenoegen en zag de voorsprong slinken tot drie punten ten opzichte van Nitro Darts Sneek. Oranje Bar 1 wil zich dus herstellen en de voorsprong behouden, maar dat gaat niet makkelijk worden. Ze gaan dit weekend op bezoek bij Xtreme Sport Tilburg, het team dat het team uit Mariahout vijf maanden geleden trakteerde op een nederlaag. Nitro Darts Sneek heeft plek 1 dus weer in het vizier, maar kan zich geen misstap veroorloven. Voor de Friezen wacht een thuisduel tegen DKE RW Repair. Ook de strijd om plek drie is nog spannend. Fanatics Weert neemt het op tegen Pinkster Devils en Bosgenoegen gooit tegen Team Prima Darts. Aan de onderkant van de ranglijst is het alles of niets voor H&S de Zwaantjes. Zij moeten in vier wedstrijden een gat van zeven punten zien te dichten. Deze uitdaging start met een duel tegen het al gedegradeerde Tapperij Teun Wapenveld.

Overgangsklasse A
Na het behalen van het kampioenschap door Twenty Six Urk zit de spanning van de competitie met name onderin. De hekkensluiter, Cleopatra Enschede, kan rechtstreekse handhaving niet meer bewerkstelligen. Zij moeten zich richten op plaats 9, al wordt dat ook een hels karwei. Zij hebben namelijk een achterstand van 8 punten op die negende plaats en spelen dit weekend tegen Café de Dissel. Café op de Hoek staat op dit moment op de negende plaats, wat een promotie/degradatieduel betekent. Het team uit Appingedam hoopt nog op rechtstreekse handhaving en ziet Toornsmit en Legend Reen Sneek op respectievelijk 5 en 6 punten voorsprong staan. Komend weekend spelen zij tegen elkaar. De winnaar neemt dus afstand van de negende plek. Café op de Hoek speelt zelf tegen Status Bar Veendam en tot slot spelen de nummers 2 en 3 nog tegen elkaar: Osseldarts – DC Hobisports tegen Nitro Sportcafé Dokkum.

Overgangsklasse B
Vorige speelronde won Hemeco – D’n Beer Rosmalen de topper van Dart Team Venlo. De Brabanders namen daardoor de koppositie over van de Limburgers. Dit weekend staat er voor de kersverse koploper een thuisduel tegen Oranje Bar 2 op de planning en speelt de onttroonde koploper uit tegen Oranjestad United. Ook Café Kafé Doetinchem loert met een achterstand van vier punten nog op plek 1. Zij spelen tegen EDC Team SuperLeague, die in een spannende degradatiestrijd zijn verwikkeld. Zij staan namelijk op een veilige plek 8 met 6 punten, maar ziet Eetcafé Modern (4 punten) en Dorpsherberg No Fear (3 punten) onder hen staan. Voor Eetcafé Modern wacht een duel tegen ’t Haspeltje en Dorpsherberg No Fear neemt het op tegen Red Alert Bet Kolen.

Overgangsklasse C
Koploper Taveerne liet vorige speelweek verrassend twee punten liggen tegen de hekkensluiter Flora Bar. De voorsprong van de koploper is daardoor geslonken tot twee punten. Zij moeten zich dit weekend zien te revancheren tegen Agnes en Schier Barendrecht. De nummer 2, 8-eraf Amsterdam, speelt daarnaast tegen Flora Bar. Voor Flora Bar zou nog een bonuspunt of -punten tegen een hooggeklasseerde ploeg erg welkom zijn. Zij staan namelijk nog altijd één punt achter ’t Pleintje Stampersgat. Zij spelen een uitwedstrijd tegen Café de Stoof. Verder speelt Racketcentrum Terneuzen tegen Makkers van Markzicht en ontmoeten Sonny’s Darts en Café de Schot 1 elkaar.

SuperLeague play-offs
In de play-offs waarin nieuwe teams zich proberen te plaatsen voor SuperLeague seizoen 2018-2019 zijn we aangekomen bij de laatste poulewedstrijden. Voor de stand van zaken klikt u hier. De poulewinnaars spelen op 19 mei tegen elkaar om te bepalen wie er volgend jaar gaan uitkomen in de SuperLeague. 

Jeugd LaCo poule B
Als enige poule van de LaCo spelen de spelers van jeugdpoule B komend weekend een wedstrijd. Koploper DVO neemt het op tegen TDV en DBMN speelt tegen KDO.

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek