De vijftiende speelronde van de SuperLeague is achter de rug! Hoe staan de stand van zaken op dit moment in de verschillende klassen? De Nederlandse Darts Bond blikt terug!

Hoofdklasse
In de hoofdklasse heeft koploper Oranje Bar 1 zich knap hersteld van de nederlaag tegen Bosgenoegen. Zij traden aan tegen Xtreme Sport Tilburg en wonnen met ruime cijfers: 9-1. Nitro Darts Sneek blijft als nummer 2 in het spoor van de koploper door een 8-2 zege op DKE RW Repair. Het team uit Mariahout heeft dus met nog drie wedstrijden te gaan nog een voorsprong van drie punten. In de strijd om plek 3 heeft Bosgenoegen goede zaken gedaan. Ze wonnen zelf ruim met 9-1 van hekkensluiter Team Prima Darts en zagen alle concurrentie punten verspelen. Fanatics Weert en Pinkster Devils hielden elkaar in evenwicht en DKE RW Repair verloor van Nitro Darts Sneek. Tot slot is het voorkomen van degradatie voor H&S de Zwaantjes een stukje dichterbij gekomen. Ze wonnen namelijk van Tapperij Teun Wapenveld en staan nu nog vier punten achter de veilige achtste plek.

Overgangsklasse A
Kampioen Twenty Six Urk was tot deze speelweek foutloos, maar verloor dit weekend de eerste punten. Het thuisduel tegen Café Kremer eindigde in 5-5. Onderin de ranglijst heeft Toornsmit goede zaken gedaan. Ze wonnen van Legend Reen Sneek en gaan daar nu over heen. Dat betekent voor Café op de Hoek dat het nog heel lastig wordt om het promotie-/degradatieduel te ontlopen. Ze verloren deze speelweek van Status Bar Veendam met 6-4 en de achterstand op het team uit Sneek is zes punten. Verder won Nitro Sportcafé Dokkum met 8-2 van Osseldarts – DC Hobisports, waardoor de Friezen nu de nummer 2 zijn. Tot slot versloeg Café de Dissel de hekkensluiter Cleopatra Enschede met 7-3.

Overgangsklasse B
In de overgangsklasse B is de voorsprong van koploper Hemeco – D’n Beer Rosmalen ten opzichte van Dart Team Venlo groter geworden. Het team uit Rosmalen mochten drie punten bijschrijven na een reglementaire overwinning en het team uit Venlo speelde gelijk tegen Oranjestad United. Het gat is nu drie punten. Onderin de overgangsklasse B blijft het spannend. Geen van de drie onderste ploegen wist punten te bemachtigen. Dorpsherberg No Fear verloor met 7-3 van Red Alert Bet Kolen, Eetcafé Modern ging met 3-7 onderuit tegen ’t Haspeltje en EDC Team SuperLeague zag Café Kafé Doetinchem met 1-9 winnen. Vooralsnog staat EDC Team SuperLeague op een veilige achtste plaats, met twee punten voorsprong op Eetcafé Modern en drie op No Fear.

Overgangsklasse C
Opnieuw zijn er in de overgangsklasse C verrassende uitslagen neergezet. Koploper Taveerne heeft, evenals vorige speelweek, niet de drie punten weten te pakken. Ze speelden gelijk tegen Agnes en Schier Barendrecht. Dat had ook een nederlaag kunnen zijn, maar Kevin Doets zorgde voor 5-5 in de captainsgame. Taveerne blijft overigens wel op de eerste plek staan, omdat de nummer 2, 8-eraf Amsterdam, ook niet wist te winnen. De Amsterdammers pakten één punt tegen de hekkensluiter Flora Bar, die de vorige speelweek de koploper ook al op een gelijkspel hield. Een ontzettend kanppe prestatie van Flora Bar, al schieten ze daar voorlopig nog niets mee op. ’t Pleintje Stampersgat, de nummer 9, pakte namelijk ook een punt. Tegen Café de Stoof kwamen zij 5-2 voor, maar moesten uiteindelijk toch genoegen nemen met een gelijkspel. Verder won Racketcentrum Terneuzen wel (8-2 tegen Makkers van Marktzicht), waardoor zij nu weer op plek 2 staan. Tot slot eindigde Café de Schot 1 tegen Sonny’s Darts in 3-7.

Play-offs
Zaterdag werden ook de laatste poulewedstrijden van de SuperLeague play-offs gespeeld. Alle uitslagen vindt u hierZes teams hebben zich geplaats voor de beslissingswedstrijden op 19 mei a.s. Deze zien er als volgt uit:
Team Hoogeveen – De Moriaan (Kampen)
Texsaloon (Ermelo) – Dartshop Leiden
FF Naar Steef (Hummelo) – Dartcafé Nouveau (Brunssum)

Jeugd LaCo poule B
In poule B bij de LaCo voor de jeugd heeft koploper DVO met 7-4 gewonnen van TDV. Ook DBMN won met 7-4. Zij versloegen KDO. Over enkele weken staat de laatste wedstrijd in deze competitie op het programma. DBMN en TDV spelen dan tegen elkaar en zij spelen voor de tweede plek.

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek