Speelronde 16 van de SuperLeague zit er weer op. Enkele knappe en verrassende uitslagen in met name OB en OC hebben de rangslijsten weer op hun kop gezet. De Nederlandse Darts Bond blikt terug.

Hoofdklasse
Oranje Bar 1 heeft een nieuwe stap gezet richting de titel. Zij wonnen hun wedstrijd ruim van Pinkster Devils (9-1). Concurrent Nitro Darts Sneek speelde niet, maar kreeg een reglementaire zege toegewezen. In de strijd om plek 3 heeft Bosgenoegen hele goede zaken gedaan. Zij wonnen zelf van H&S de Zwaantjes met 7-3 en zagen naaste concurrenten Pinkster Devils en Fanatics Weert (3-7 vs DKE RW Repair) verliezen. Onderin de ranglijst wist Xtreme Sport Tilburg te winnen van Team Prima Darts met 7-3. Dat is slecht nieuws voor H&S de Zwaantjes, want ook zij zullen nu definitief degraderen.

Overgangsklasse A
In de overgangsklasse A heeft Cleopatra Enschede nog altijd zicht op handhaving na een zege op Legend Reen Sneek. Wesley Brown won de captainsgame, waardoor zijn team met 6-4 won. Café op de Hoek verloor met 8-2 van Café de Dissel. Het verschil tussen Cleopatra Enschede en Café op de Hoek is 5 punten en volgende ronde treffen zij elkaar. Verder heeft Twenty Six Urk opnieuw bewezen de terechte kampioen te zijn. De lastige uitwedstrijd tegen Osseldarts – DC Hobisports werd met 8-2 gewonnen. Verder versloeg Café Kremer Toornsmit met 7-3 en won Status Bar Veendam met 8-2 van Nitro Sportcafé Dokkum.

Overgangsklasse B
Het was afhaken of aanhaken voor Café Kafé Doetinchem afgelopen weekend. Zij speelden namelijk tegen koploper Hemeco – D’n Beer Rosmalen, wonnen met 6-4 en zijn dus aangehaakt in de ontzettend spannende titelstrijd. De Doetinchemmers zijn plek 1 nu genaderd tot 1 punt. Dart Team Venlo is door de nederlaag van het team uit Rosmalen nu zelfs langszij gekomen. De Limburgers verpulverden Dorpsherberg No Fear met 10-0 en staan nu nog tweede op legsaldo (+52 om +70). In de kelder van de ranglijst hebben de degradatiekandidaten geen punten kunnen pakken. No Fear verloor dus ruim van Dart Team Venlo en blijft laatste. Eetcafé Modern ging met 8-2 onderuit tegen Red Alert Bet Kolen en EDC Team SuperLeague werd met 9-1 verslagen door ’t Haspeltje. Tot slot waren er deze speelronde twee ‘whitewashes’ in de OB, want naast Dart Team Venlo won ook Oranje Bar 2 met 10-0. Oranjestad United was de tegenstander.

Overgangsklasse C
Evenals in OB is ook in de overgangsklasse C de titelstrijd allesbehalve beslist. Deze week kreeg die titelstrijd weer een nieuw hoofdstuk. Koploper Taveerne is namelijk onderuit gegaan tegen Makkers van Marktzicht (8-2). Zowel Racketcentrum Terneuzen als 8-eraf Amsterdam profiteerden van die misstap. Het team uit Terneuzen won namelijk met 7-3 van ’t Pleintje Stampersgat en de Amsterdammers waren met dezelfde cijfers te sterk voor Café de Schot 1. Dat betekent dat Racketcentrum de nieuwe koploper is, Amsterdam de tweede plek bezet en Taveerne is afgezakt naar plek 3. Ook onderin de ranglijst hebben er verschuivingen plaatsgevonden. Flora Bar heeft de ‘rode lantaarn’ overgedragen aan ’t Pleintje Stampersgat. Flora Bar wonnen knap met 6-4 van Agnes en Schier Barendrecht. Met Flora Bar-Café de Schot 1 volgende ronde kan Flora Bar zo maar weer op die veilige plek 8 terechtkomen. Sonny’s Darts en Café de Stoof speelden gelijk.

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Author: Pieter Verbeek