Afgelopen weekend werd de twaalfde speelronde in de Nederlandse SuperLeague gespeeld. In het onderstaande overzicht een terugblik op de gespeelde partijen, waaronder de topper tussen Oranje Bar 1 en Nitro Darts Sneek in de Hoofdklasse.

Hoofdklasse

Hét affiche van de twaalfde speelronde in de hoofdklasse was het duel tussen de nummers 1 en 2, Oranje Bar 1 en Nitro Darts Sneek. De Brabanders gingen met een voorsprong van drie punten het duel in en zijn erin geslaagd die voorsprong uit te bouwen. Zoals een topper betaamt, was het een ontzettend spannende partij, waarbij de beslissing pas in de captainsgame viel. Bij een 5-4 stand streed Jan Dekker van Sneek voor een gelijkspel, terwijl Andy Beatens van Oranje Bar de drie punten kon binnenspelen. Dat laatste gebeurde: de Belg won met 4-1, waardoor Oranje Bar de wedstrijd met 6-4 won.

Achter Nitro Darts Sneek deed Fanatics Weert goede zaken. Zij zijn, dankzij een 8-2 zege op Tapperij Teun Wapenveld, de Friezen genaderd tot twee punten. Ook Xtreme Sport Tilburg kon de tweede plek tot twee punten naderen, maar zij verloren nipt van DKE RW Repair met 6-4. In de kelder van de hoofdklasse heeft Team Prima Darts een pijnlijke nederlaag geleden. Zij speelden een thuiswedstrijd tegen de nummer 8, H&S de Zwaantjes, en kunnen de punten erg goed gebruiken. Ze verloren echter met 1-9, waardoor het verschil met de veilige achtste plek nu twaalf punten is. Tot slot speelden Bosgenoegen en Pinkster Devils tegen elkaar. Bosgenoegen won die partij: 3-7.

Overgangsklasse A

In de overgangsklasse A heeft koploper Twenty Six Urk ternauwernood puntverlies af kunnen wenden. Het uitduel tegen de hekkensluiter Cleopatra Enschede ging met een 4-5 stand de captainsgame in. In de captainsgame tussen Robin Smees en Pieter Baarssen werd het ook nog eens 3-3, maar in de allerlaatste leg van de wedstrijd stelde de koploper de drie punten veilig. In de kelder van de ranglijst heeft Café op de Hoek een belangrijke zege geboekt. Ze wonnen met 7-3 van Legend Reen Sneek en staan nu nog twee punten achter de achtste plek, omdat Toornsmit geen punten pakte tegen Nitro Sportcafé Dokkum (3-7). Tot slot won Café de Dissel met 3-7 van Café Kremer.

Overgangsklasse B

In de overgangsklasse B heeft de top drie geen fouten gemaakt. Dart Team Venlo won met Eetcafé Modern met 7-3, Hemeco-D’n Beer Rosmalen verpulverde Dorpsherberg No Fear met 10-0 en Café Kafé Doetinchem was ’t Haspeltje met 6-4 de baas. Omdat ook EDC Team SuperLeague geen punten wist te pakken (9-1 vs Oranjestad United) is er zowel in de kop als in de staart van de ranglijst niets veranderd. Tot slot eindigde het duel tussen middenmotors Red Alert Bet Kolen en Oranje Bar 2 onbeslist.

Overgangsklasse C

Ook in de overgangsklasse C stond er een kraker op de programma. Taveerne streed tegen Café de Stoof om de koppositie. De eerstgenoemde won overtuigend met 7-3, met name omdat alle koppelwedstrijden werden gewonnen. Het team uit Wormerveer heeft nu een voorsprong van vijf punten op de concurrentie. Die concurrentie bestaat inmiddels uit drie teams. Naast Café de Stoof staan ook 8-eraf Amsterdam en Racketcentrum Terneuzen op een gedeelde tweede plek. Het team uit Terneuzen had echter de tweede plek voor zichzelf kunnen opeisen, maar kwamen op bezoek bij hekkensluiter Flora Bar niet verder dan 5-5. 8-eraf Amsterdam won wel, met 2-8 tegen Makkers van Marktzicht. Ook Sonny’s Darts pakte een belangrijke zege. Ze wonnen met 4-6 van ’t Pleintje Stampersgat en nemen daardoor een ruime afstand van de onderste plekken. Tot slot speelden Agnes en Schier Barendrecht en Café de Schot 1 gelijk.

Klik hier voor de actuele standen en het programma in de SuperLeague.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek