Mikuru Suzuki heeft geen angst voor haar mannelijke tegenstanders op de Grand Slam of Darts, zo vertelt de 37-jarige Japanse aan Live Darts.

De regerend dameswereldkampioene maakt zaterdag haar debuut op de Grand Slam of Darts. Suzuki kreeg één van de BDO-plekken toegewezen. Haar eerste tegenstander wordt titelverdediger Gerwyn Price.

De Japanse is verder ook terechtgekomen in een groep met jeugdwereldkampioen Dimitri van den Bergh en tweevoudig major-kampioen Robert Thornton. Suzuki heeft echter geloof in eigen kunnen en gaat voor een goed resultaat op de Grand Slam of Darts.

”Dit is een geweldige kans om op het hoogste niveau te laten zien wat ik kan”, zegt de Aziatische ster. ”Elke deelnemer aan dit toernooi is erg goed, dus ik zal een hoog niveau moeten halen. Dat gaat mijn spel uiteindelijk ook ten goede komen.”

”Ik heb absoluut geen angst om tegen Gerwyn, Dimitri of Robert te moeten spelen. Het zijn allemaal geweldige spelers die ook titels gewonnen hebben. Ik weet dat ik mijn uiterste best moet gaan doen.”

”Gerwyn voelt misschien extra druk tegen mij, omdat hij de titelverdediger is. Maar ik leg mezelf ook veel druk op. Mijn doel is om vooral te genieten en om te zien wat ik kan bereiken. Het gaat een mooie ervaring voor mij worden.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek