Mikuru Suzuki zorgde op de openingsdag van Lakeside meteen voor dé verrassing door de viervoudige wereldkampioene Lisa Ashton uit te schakelen.

Suzuki won met 2-0 van Ashton en dat kwam ook voor haar zelf als een grote verrassing. “Ik wou me in de eerste plaats amuseren op het podium. Aan winnen, laat staan met 2-0, heb ik op voorhand nooit gedacht. Ik heb bijzonder veel respect voor Lisa en ben dan ook bijzonder vereerd dat ik van haar kon winnen.”

De Japanse, die met behulp van een tolk de pers te woord stond, mag zich intussen al de nieuwe lieveling van het Lakeside-publiek noemen. “Ik vond het bijzonder leuk dat ik zoveel steun kreeg en hoop dat er nog meer mensen me leren kennen dit toernooi.”

‘The Miracle’ neemt het in de kwartfinales op tegen de Nederlandse Sharon Prins. “De komende dagen zal ik nog wat andere wedstrijden bekijken en dan begint de voorbereiding op mijn kwartfinale. Ik kijk er alvast met veel vertrouwen naar uit.”

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Tags: ,

Author: Bram Coenen