Luke Humphries wist dit jaar de Development Tour Order of Merit af te sluiten als de nummer één. Zoals gebruikelijk kreeg Humphries een PDC Tour Card aangeboden voor de komende twee seizoenen, die hij uiteraard accepteerde.

Echter besloot de PDC later om de nummer één van het jeugdcircuit extra te belonen met een ticket voor het grote PDC WK, waardoor Humphries half december in het Alexandra Palace speelt.

De Engelsman start in de voorronde tegen Jeff Smith uit Canada. Mocht Humphries deze partij winnen, dan wacht tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson in de eerste ronde.

Humphries sprak van een ‘droomloting’, in een interview met ‘The Chronicle’. De mogelijkheid om tegen Gary te spelen is absoluut een droomloting voor mij. Toen ik nog jong was, was Gary één van de spelers waar ik tegen op keek. Het zou een geweldige ervaring zijn om tegen Gary te spelen op het grote podium.”

”Maar ik moet eerst Jeff verslaan en daar heb ik nog niet eerder tegen gespeeld. Hij heeft een halve finale en de finale gehaald op Lakeside, dus zijn staat van dienst spreekt voor zich. Maar ik ga niet als opvulling meedoen met de gedachte dat ik ga verliezen. Als ik goed start, kan ik winnen.”

”Dat geldt ook voor een eventuele wedstrijd tegen Gary. Ik zou die partij niet in gaan met de gedachte dat ik ga verliezen, ik zal dan proberen hem te verslaan.”

PDC

Foto: PDC

Naast kwalificatie voor het PDC World Darts Championship, kreeg Humphries dus ook een Tour Card voor de seizoenen 2018 en 2019. De 22-jarige darter uit Newbury won dit jaar maar liefst vijf toernooien op de Development Tour en haalde de halve finale van het jeugdwereldkampioenschap bij de PDC.

”De goede resultaten dit jaar op het jeugdcircuit doen mij deugd. Het winnen van een Tour Card geeft een fantastisch gevoel en het is geweldig dat ik de komende twee jaar onderdeel ben van de 128 beste darters ter wereld.”

”Met een Tour Card heb je de kans om naast het WK, je ook te plaatsen voor andere toernooien zoals de World Matchplay en de World Grand Prix. Dat zullen dan ook mijn doelstellingen zijn.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek