Martin Adams onderging in 2016 en 2017 een succesvolle behandeling tegen prostaatkanker. De drievoudig Lakeside-kampioen is inmiddels kankervrij, maar deze periode ging wel ten koste van zijn prestaties op het dartscircuit. Hij is inmiddels weggezakt naar de 27ste plek op de BDO-ranking.

‘Wolfie’ deed begin januari voor de 25ste keer mee aan Lakeside. Succesvol verliep dit niet, want Adams werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Mark McGeeney. Desondanks is hij trots dat hij nooit een poging heeft gewaagd bij de PDC, waar Phil Taylor dit jaar afscheid nam van de sport.

”Geld is niet alles”, vertelt de Engelsman in gesprek met The Guardian over de keuze om niet de overstap naar de PDC te maken. ”Ik heb niet de ambitie om naar het Alexandra Palace te gaan. Mensen gaan daar enkel heen voor een biertje en een feestje en dat vind ik raar.”

”Een kaartje kost dertig á veertig pond. Stel je voor dat een uitbater tegen je zegt dat hij 30 pond vraagt om bij hem te komen zuipen, terwijl hij te hoge prijzen hanteert voor zijn drank. Ik vind het lastig voor te stellen dat ze dit in Ally Pally doen. Lakeside wordt bezocht door de echte dartsfans. Als iemand een liedje probeert in te zetten, dan wordt hij tot zwijgen gemaand. We hebben een fantastische sfeer op Lakeside, het echte darten.”

Ook over Taylor is Adams niet te spreken. Hij vraagt zich zelfs af of de 16-voudig wereldkampioen wel vrienden heeft. ‘The Power’ hoeft in ieder geval geen belletje te verwachten van ‘Wolfie’.

”Ik vraag mij af of hij wel vrienden heeft, om eerlijk te zijn. Hij is een fantastische darter, maar niet iemand die ik opbel voor een biertje. Hij zou enkel over darten willen praten, dat gaat mij vervelen.”

 

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek