Met een grote glimlach op zijn gezicht maakt Phil Taylor zich op voor zijn laatste avond in de Premier League Darts. De 56-jarige Engelsman treft dé man in vorm in de halve finale: Peter Wright.

‘The Power’ is bezig aan zijn afscheidsjaar in de dartssport. Het is de dertiende – en dus laatste – seizoen dat Taylor meedoet aan de beste dartscompetitie ter wereld. Van de afgelopen twaalf edities wist de 16-voudig wereldkampioen de helft winnend af te sluiten. Taylor jaagt dus op een zevende titel om zijn deelnames aan de Premier League Darts in stijl af te sluiten.

”Ik ga mijn best doen, maar als het mislukt ga ik mij daar niet over opwinden”, zegt Taylor in een interview met de PDC. ”Ik ga het podium op met een ‘big smile’ op mijn gezicht. Die glimlach wordt nog groter als ik weet te winnen!”

”Natuurlijk kan ik winnen, uiteraard kan ik dat. Als ik in normale doen ben en mijn dubbels en scores op de juiste momenten weet te winnen, dan maak ik een kans. Alles valt samen nu op één avond nu, terwijl je vijftien weken moest spelen om hier te komen.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek