Phil Taylor heeft zich nogmaals lovend uitgelaten over Leighton Bennett. ‘The Power’ speelde eerder deze week een demonstratiewedstrijd tegen het 13-jarige talent uit Engeland.

Bennett wist de 16-voudig wereldkampioen uitstekend partij te geven. Pas na veertien legs (7-7) wist Taylor afstand te nemen van zijn jonge landgenoot en vervolgens de wedstrijd met 10-7 te winnen.

”Leighton zit momenteel in een leerfase. Het maakt voor hem niet uit tegen wie hij speelt. Hij heeft veel vertrouwen in zijn eigen mogelijkheden en dat zou ook moeten”, zegt Taylor tegen Live Darts.

Frisse wind

Voorafgaand aan de demonstratiewedstrijd had Taylor nog weinig gezien van Bennett, die overigens ook bij dezelfde pijlenfabrikant zit als de 59-jarige dartslegende. ‘The Power’ heeft nu een inschatting kunnen maken van de kwaliteiten van de BDO-jeugdwereldkampioen en denkt dat hij een mooie toekomst tegemoet gaat.

”Ik heb hem een beetje in de gaten gehouden. Eerlijk gezegd ben ik niet zo’n kijker, ik ben zelf een speler. Maar ik heb wel gekeken en hij is goed, heel erg goed zelfs. Hij zorgt voor een frisse wind en daarnaast is het ook een prima jongen. Dat zegt mij veel meer dan wanneer Leighton de beste darter ter wereld zou zijn.”

Nog een lange weg te gaan

Hoewel Bennett al een aantal mooie resultaten heeft laten zien, beseft ook Taylor dat de jonge Engelsman nog een lange weg te gaan heeft. ”Of hij een toekomstig wereldkampioen is, ligt volledig aan hem. Hij is nog jong en heeft de potentie om de jongste wereldkampioen ooit te worden. Het hangt af van zijn toewijding en steun van zijn ouders. Leighton heeft nog een lange weg te gaan, een moeilijke weg ook.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek