Phil Taylor kwam terug van een 2-4 achterstand om Kyle Anderson te verslaan, terwijl Simon Whitlock de eerste thuisspeler werd die de kwartfinales haalde.

De eerste drie legs van de partij tussen Taylor en Anderson gingen tegen de darts in, wat ertoe leidde dat Anderson 2-1 voorkwam. ‘The Original’ werd toen de eerste speler die zijn leg hield door dubbel twaalf te raken. De volgende twee legs gingen ook met de darts mee en zo werd de score 4-2 in het voordeel van de Australiër. Nadat hij het verschil weer had teruggebracht tot slechts één leg, sloeg Taylor toe nadat de winnaar van de Auckland Darts Masters tops miste voor een 5-3 voorsprong. Anderson miste vervolgens nog een belangrijke dart op een dubbel, ditmaal op dubbel zestien. De zestienvoudig wereldkampioen profiteerde wederom, en pakte ook de laatste leg om zo de partij met 6-4 te winnen.

Whitlock werd de eerste Australiër die wist te winnen voor zijn eigen publiek met een overwinning op landgenoot Justin Thompson. Thompson begon sterk met 140 en 180, en na eerst drie pijlen gemist te hebben voor de eerste leg pakte hij uiteindelijk toch de vroege voorsprong. De dubbels zouden echter een constant probleem blijken te zijn voor de qualifier, die een finishpercentage had van slechts 11,11%. Nadat Whitlock drie opeenvolgende legs had gepakt, raakte Thompson zijn tweede en laatste dubbel om weer terug te komen tot één leg achterstand. Helaas voor de underdog zou ‘The Wizard’ wederom drie legs op rij winnen en zo de wedstrijd naar zich toe trekken.

Tags: | | |

Schrijver: Bart Timmer