Phil Taylor heeft bij zijn laatste deelname aan de World Matchplay de finale bereikt. De 16-voudig wereldkampioen kan dus nog altijd afscheid nemen met zijn zestiende titel op het toernooi in Blackpool. De oude leermeester versloeg zijn vroegere pupil Adrian Lewis met 17-9.

Het was vuurwerk vanaf de eerste minuut, want Taylor kwam op 1-0 met een 14-darter. Waarna Lewis in respectievelijk 14- 15- en 12 pijlen op een 3-1 voorsprong kwam. ‘The Power’ pareerde de schade echter met een 64 finish en een 13-darter voor 3-3.

‘Jackpot’ brak zijn landgenoot voor de tweede keer met een 72 check-out, maar wederom wist Taylor de opgelopen achterstand direct weg te poetsen. In de zestiende leg nam de 16-voudig wereldkampioen voor het eerst zelf het initiatief in handen.  Lewis wist zijn eigen leg niet te houden in vijftien pijlen, waarna Taylor met een 47 finish op 9-7 kwam.

Taylor rook bloed, terwijl Lewis langzaam maar zeker kapot werd gespeeld. Met twee 15-darters en een 11-darter breidde ‘The Power’ zijn voorsprong uit naar 12-8.

De 56-jarige Brit trapte het voetpedaal nog iets verder in en liep uit naar 15-8, waarna Lewis met een 74 finish eindelijk weer eens een leg wist te winnen. Verder kwam ‘Jackpot’ niet, want Taylor pakte de twee daaropvolgende legs en staat daardoor in de finale van de World Matchplay 2017.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek