Phil Taylor heeft zich geschaard tot de laatste vier op het WK Darts. ‘The Power’ wankelde even tegen Gary Anderson, maar won uiteindelijk met 5-3 in sets. In de halve finale neemt Taylor het op tegen Jamie Lewis, die eerder op de dag met 5-0 te sterk was voor Darren Webster.

Al vanaf het begin was duidelijk dat Anderson nog steeds problemen had met zijn rug. De Schot kon de tweede set nog wel winnen, maar keek drie sets later tegen een 4-1 achterstand aan.

‘The Flying Scotsman’ richtte zich nog één keer op en aan de hand van een 115 finish en een 14-darter kwam Anderson terug tot 4-2 in sets. Een 11-darter en een 15-darter van Anderson brachten de spanning zelfs nog verder terug toen de tweevoudig wereldkampioen zijn derde set pakte.

Taylor schrok wakker en pakte de eerste leg van de achtste leg via dubbel 19. In de derde leg maakte ‘The Power’ er 2-1 van via een 12-darter. Anderson dwong een beslissende leg af door tops te raken, maar verzuimde vervolgens om Taylor in vijftien pijlen te breken. De 16-voudig wereldkampioen ontsnapte en voorkwam een beslissende set via dubbel 20.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek