Phil Taylor heeft geen spijt van het beëindigen van zijn carrière. Een terugkeer op het circuit sluit hij uit, zo vertelt de dartslegende aan Live Darts TV.

De 16-voudig wereldkampioen hing zijn pijlen aan de wilgen, nadat hij in de WK-finale verloor van Rob Cross. Taylor vertrok vervolgens naar Australië, waar hij drie weken lang demonstratietoernooien speelde. Sindsdien vermaakt hij het publiek met demonstratiewedstrijdjes in het Verenigd Koninkrijk en het vasteland van Europa.

”Ik mis het darten zeker niet”, stelt de 58-jarige Engelsman. ”Mijn toewijding is er niet meer, ik heb zoveel jaren op professioneel niveau gespeeld. Dat wil echter niet zeggen dat ik niet meer dart, maar niet meer onder druk. Nu kan ik veel meer van het spelletje genieten.”

Taylor werd daarnaast ook gevraagd naar het overlijden van Eric Bristow. Laatstgenoemde stond aan de basis van de carrière van ‘The Power’. De darter uit Stoke-on-Trent vernam het nieuws toen hij in bed lag.

”Ik lag in mijn bed naar de Premier League te kijken. Het publiek zong opeens ‘There is only one Eric Brstow’ en ik vroeg mij af wat hij gedaan had. Mijn huistelefoon ging vervolgens af en toen wist ik dat er iets mis was.”

”Ik mis hem, we spraken elkaar geregeld via SMS. We waren als broers, soms was onze relatie niet altijd even goed. We hebben onze uitspattingen gehad, maar dat heeft iedereen. Ik ben nu 58 jaar en heb één van mijn vrienden verloren. Ik wil genieten van wat mij nog rest in het leven.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek