Volgens Phil Taylor mist de dartssport een grote rivaliteit tussen twee spelers. Door het afscheid van ‘The Power’ werd de jarenlange strijd tussen hem en grote rivaal Raymond van Barneveld beëindigd.

Dat betekende meteen het einde van de enige echter dartsklassieker. In het verleden kende Taylor ook een rivaliteit met Eric Bristow, Dennis Priestley en John Part, die de 58-jarige Engelsman stuk voor stuk in zijn voordeel besliste. Tegenover Live Darts zegt de 16-voudig wereldkampioen dat de dartssport schreeuwt om een nieuwe rivaliteit, waardoor een groter publiek bereikt kan worden.

”Zo’n clash heb je honderd procent nodig. Mijn grootste rivalen waren Barney en Priestley. Deze spelers konden mij opjagen. Hetzelfde geldt voor Peter Manley, die alles uit kast haalde om mij zenuwachtig te maken.”

Taylor denkt dat er op dit moment maar één rivaliteit is in de dartssport. ”Soms krijgen spelers het aan de stok met elkaar, zoals Gary Anderson en Daryl Gurney onlangs. De kijkcijfers gaan hoog zijn als ze weer tegen elkaar spelen.”

”Als spelers ruzie met elkaar hebben, is het een week later alweer vergeten. Ze hebben het te druk om zich zorgen te maken daarover. Als je zo vaak met elkaar opgescheept zit, zijn er altijd woordenwisselingen.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek