Ondanks het missen van de laatste twee World Series-toernooien gaat Michael van Gerwen nog steeds aan de leiding op de World Series Order of Merit. ‘Mighty Mike’ ontbreekt deze maand op het World Series-circuit vanwege de geboorte van zijn dochter.

Phil Taylor won afgelopen weekend in Melbourne en kon daardoor twaalf punten bijschrijven aan zijn totaal. ‘The Power’ staat nu op 23 punten, één punt achter Gary Anderson. De Engelsman neemt de koppositie over indien hij komend weekend de Perth Darts Masters weet te winnen. Anderson gaat bij een finaleplaats over de Nederlander heen.

Er zijn nog twee toernooien om punten te verdienen voor de WSOD-ranking. Naast Perth, is er ook nog een mogelijkheid om punten te sprokkelen op de German Darts Masters in oktober.

Aan het eind van het jaar mogen de acht beste spelers van het World Series-circuit meedoen aan de World Series of Darts Finals in Glasgow. Het deelnemersveld wordt aangevuld met de vier hoogstgeplaatste spelers op de wereldranglijst, acht wildcards en vier qualifiers via een kwalificatietoernooi voor PDC Tour Card-houders.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek