Phil Taylor keek er niet van op toen Raymond van Barneveld zijn afscheid aankondigde. Na het WK van 2020 houdt de 51-jarige Hagenaar ermee op, zo liet hij medio november weten.

Taylor en Van Barneveld waren elkaars grootste tegenstanders in het verleden, maar het lijkt alsof de twee rivalen naar elkaar zijn toegegroeid sinds het afscheid van Taylor. De 16-voudig wereldkampioen denkt dat ‘Barney’ het nog altijd in zich heeft op nog een keer te schitteren op het WK Darts.

”Ik was niet verrast door het bericht van Raymond, ik wist het al. Ik zei tegen hem, je gaat stoppen”, onthulde ‘The Power’ in gesprek met Live Darts.

”Het dartsleven eist z’n tol. Voor mij was het al slecht, maar Raymond reist twee keer zoveel als ik deed. Hij is in de vijftig en het wordt steeds zwaarder. Er breken jonge talenten door die geen onzag meer tonen voor de verdiensten van Raymond.”

Van Barneveld rest nog sowieso één WK en een volledig seizoen op het PDC-circuit. Taylor denkt dat ‘Barney’ het goed kan gaan doen in Alexandra Palace.

”Ik kan nog niet zeggen of het een goed besluit is, misschien had hij moeten wachten tot na het aankomende WK. Hij heeft zeker de kwaliteiten om nog een keer wereldkampioen te worden. Of hij mentaal sterk genoeg is, dat is een andere vraag.”

”Als hij zijn eerste ronde goed doorkomt, dan hebben zijn tegenstanders een probleem. Dan gaat Raymond in zijn eigen kansen geloven en dan is hij op z’n best.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek