Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd om Phil Taylor te verslaan tijdens diens laatste optreden op de World Matchplay. De 16-voudig wereldkampioen versloeg Nederlander met harde cijfers: 11-3.

De 50-jarige Hagenaar had de nederlaag volledig aan zichzelf te wijten, want Van Barneveld miste in zes van zijn verloren legs pijlen op de dubbels. ‘Barney’ gooide een finishpercentage van slechts 21 procent. Taylor deed dat met vijftig procent stukken beter.

De Nederlander miste in de eerste drie legs telkens pijlen op de dubbels. Taylor bleef nagenoeg foutloos en kwam op een 3-0 voorsprong. Via een 76 finish en dubbel 7 zorgde Van Barneveld toch voor enige aansluiting voorafgaand aan de eerste pauze.

Na de onderbreking liep ‘The Power’ dankzij onder meer een 11-darter weg naar een 7-3 voorsprong. Met een 62 check-out en nogmaals een 11-darter breidde Taylor zijn leidende positie uit naar 9-3.

Met een 13-darter en een 96 finish zorgde Taylor voor een 11-3 overwinning op zijn Nederlandse rivaal. Bij de laatste acht kan Taylor weer een Nederlander tegenkomen. De Engelsman speelt in de kwartfinale tegen Michael van Gerwen of Simon Whitlock.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek