Phil Taylor was een gelukkig man na zijn zege op Gary Anderson in de kwartfinale van het WK Darts. De 16-voudig wereldkampioen was met 5-3 te sterk voor de Schot en boekte daarmee een plek bij de laatste vier.

”Ik denk dat het verschil was dat ik geen last had van druk en Gary wel”, zegt ‘The Power’ in gesprek met de PDC. ”Hij moet hier goed presteren om hoog in de ranking te blijven. Voor mij speelt dat allemaal geen rol meer. Eigenlijk is het een beetje oneerlijk. Bovendien heeft Gary twee levens momenteel. Eentje met zijn jonge kinderen en daarnaast het darts. Ik heb bewondering voor hem, want dat is een zware combinatie.”

In de halve finale staat Taylor verrassend tegenover Jamie Lewis, dé verrassing van het WK. De Welshman was verantwoordelijk voor de uitschakeling van Peter Wright en maakte daarnaast korte metten met Kenny Neyens, Jonny Clayton, James Richardson en Darren Webster.

Een heerlijke gast”, noemt Taylor hem. ,,Zo rustig. Als hij in de oefenruimte zijn pijlen gooit, zou je denken dat hij er niet is. Hij is een soort sluipmoordenaar.”

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek