Phil Taylor won met ruime cijfers (6-1) van Jamie Lewis in de halve finale van het WK Darts, zelf vond hij die uitslag ook wel enigszins vertekend. ‘The Power’ sprak van een ‘echt gevecht’.

”Toen het 1-1 in sets stond, dacht ik: ‘Wat ben ik een lucky boy’.” Daar was niks aan gelogen, want de Welshman kreeg een kans om een 2-0 voorsprong in sets te pakken. Ook in set drie en vier kreeg Lewis mogelijkheden om de set naar zich toe te trekken, maar wederom benutte hij zijn kansen niet. Taylor profiteerde driemaal en dus was de stand 3-1 in het voordeel van de 16-voudig wereldkampioen.

”Gebrek aan ervaring”, dacht de 57-jarige grootmeester, die nog wel mooie woorden sprak over zijn 26-jarige tegenstander. ”Nu ik stop, wordt hij een jongen om in de gaten te houden voor de rest.”

Taylor was zelf nog enigszins verrast met zijn prestatie. De Engelsman had niet verwacht dat hij zijn 21ste WK-finale zou halen. ”Ik was een beetje bang voor Chris Dobey in de eerste ronde. En toen ik in de kwartfinale tegenover Gary Anderson kwam te staan, dacht ik dat het voorbij was. Maar dat is dus niet zo.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek