Na jarenlang met dezelfde pijlen te hebben gegooid, gaat Michael van Gerwen komend seizoen met nieuwe pijlen spelen. Phil Taylor voorspelt dat zijn oude rivaal het moeilijk gaat krijgen met deze overstap.

Eerder deze maand werd bekend dat Van Gerwen overstapte naar Winmau als zijn pijlenleverancier. Dat betekent dus ook dat het Britse merk een nieuw setje pijlen voor hem ontwerpt, waarmee de nummer één van de wereld zijn wedstrijden gaat spelen. Taylor maakte in 2014 zelf een grote transfer binnen de dartswereld door Unicorn te verruilen voor Target. Toevallig of niet; met zijn nieuwe pijlen wist The Power zelden nog zijn oude topvorm te halen.

”Michael gaat het lastig krijgen”, weet Taylor dus uit ervaring, zo vertelde hij aan Live Darts. ”Het gaat hem honderd procent mentaal dwars zitten in het hoofd. De pijlen en set-up zijn niet exact hetzelfde. Mensen denken dat je met alle soorten materiaal goed kan gooien als professioneel darter zijnde, maar dat kan nooit over een regelmatige basis.”

Crisis bij BDO

Bovendien sprak de 16-voudig wereldkampioen over de problemen bij de BDO, waar Wayne Warren onlangs de wereldtitel pakte. Na lange onzekerheid over de prijzenpot, werd bekend dat Warren slechts 23.000 pond verdiende met zijn prestatie. Vorig jaar was dit nog 100.000 pond.

”De roots van deze sport liggen bij de BDO. Het is erg triest dat het daar niet zo goed gaat. Dat er zoveel spelers hebben meegedaan aan de Q-School zegt eigenlijk alles.”

”De BDO zorgde in het verleden voor de opkomst van kampioenen. Tegenwoordig heb je een BDO- en PDC-wereldkampioen, maar ik vrees dat er in de toekomst nog maar één wereldkampioenschap gespeeld wordt”, aldus Taylor.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek