Phil Taylor slaagde er niet in om Peter Wright voor de derde keer te verslaan in de finale van een World Series-evenement. In Tokyo (2015) en Melbourne (2017) was ‘The Power’ te sterk, ditmaal nam de Schot keihard revanche met een klinkende 11-4 overwinning.

De uitstekend spelende ‘Snakebite’ liet de Engelsman compleet kansloos in de eindstrijd. Wright gooide een gemiddelde van ruim 102 en gooide bijna 58 procent van zijn pijlen op de dubbels raak.

”Het was een lange dag voor mij en dat was heel moeilijk” bekende Taylor na afloop van de finale. ”Ik heb mijn best gedaan, maar de finishes van Peter waren fantastisch en hij verdiende het om te winnen.”

”Ik ben 57 jaar en dat begin ik nu te voelen. Ik kan geen drie wedstrijden op één dag spelen. Het is zo moeilijk op dit moment. Het is net een voetballer die het tegen een jongere speler moet opnemen. Ik wil het wel, maar kan het niet meer.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek