Phil Taylor is aan zijn laatste maanden als profdarter bezig en aankomend weekend maakt de 16-voudig wereldkampioen zijn laatste opwachting in Nieuw-Zeeland op de Auckland Darts Masters.

In de eerste ronde staat de Engelsman tegenover debutant Darren Herewini. Ondanks het feit dat de Nieuw-Zeelander geen ervaring heeft met het spelen van grote podiumwedstrijden, weigert Taylor zijn aankomende opponent te onderschatten.

”Ik ga mijn best doen, maar ik weet niet wat ik van hem kan verwachten”, vertelt Taylor aan Fasmob. Ik benader de wedstrijd tegen hem niet anders als een partij tegen Michael van Gerwen of Gary Anderson. Je moet hem serieus nemen, want deze jongen heeft zich gekwalificeerd en is een degelijke speler.”

Tegenover Radionz vervolgt Taylor: ”Ik heb de afgelopen dertig jaar telkens onder druk gestaan om wekelijks te presteren. Nu kan ik gewoon genieten en staat er geen druk op mij.”

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek