Phil Taylor neemt het vrijdagavond op tegen Michael van Gerwen in de kwartfinale van de World Matchplay in Blackpool. Het is de derde keer dat de twee rivalen elkaar treffen in de Engelse kustplaats.

In de finale van de World Matchplay was het ‘The Power’ die aan het langste eind trok. Vorig jaar nam de Nederlander revanche en pakte daarmee zijn tweede World Matchplay-titel. Taylor aast op revanche tijdens zijn laatste deelname aan het toernooi in de imposante Winter Gardens.

“Ik zou graag de vloer met hem aanvegen”, vertelt de 16-voudig wereldkampioen aan Sky Sports. “Ik vind hem verwaand, maar dat was ik ook.”

“Hij is hier om verslagen te worden, maar hij zet zijn tegenstanders onder druk. Ik geniet van elke minuut en ben ontspannen. Het maakt voor mij geen verschil of ik win of niet. Het zou leuk zijn als het lukt, maar zo niet, dan niet. Het is misschien wat vreemd dat ik nu zo praat, omdat ik altijd alles heb willen winnen.”

”Dat wil ik nog steeds wel, maar wie er ook tegenover me staat, hij treft een ontspannen Phil Taylor en niet iemand die onder druk staat. En dan speel je beter.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek