Phil Taylor is na zijn pensioen naar Oceanië afgereisd voor een twintigtal demonstratietoernooien. ‘The Power’ kwam in Brisbane bekende gezichten tegen, want ook Simon Whitlock, Andy Hamilton en Kyle Anderson waren van de partij.

De 16-voudig wereldkampioen maakte ondanks zijn onlangs genomen pensioen veel indruk tijdens het evenement op de Pro Darts Showdown Series. Taylor versloeg allereerst Rhys Mathewson met 7-0 en een gemiddelde van maar liefst 112.

Taylor won vervolgens ook van Simon Whitlock voor een plek in de finale. Aan de andere kant van het speelschema boekte Hamilton een plek in de eindstrijd. ‘The Hammer’ boog een 3-6 achterstand om tegen Anderson in de kwartfinale en won van Robbie King bij de laatste vier.

In de finale was Hamilton geen partij voor zijn stadsgenoot uit Stoke-on-Trent. Taylor versloeg Hamilton met 7-0 en liet ook tijdens deze wedstrijd zijn klasse zien. De 57-jarige Engelsman stond in elke leg binnen twaalf pijlen op een dubbel en liet de voormalig WK-finalist compleet kansloos.

Kwartfinale
Phil Taylor 7-0 Rhys Mathewson
Simon Whitlock 7-? Ray O’Donnell
Robbie King 7-? Russell Stewart
Andy Hamilton 7-6 Kyle Anderson

Halve finale
Phil Taylor 7-4 Simon Whitlock
Andy Hamilton 7-3 Robbie King

Finale
Phil Taylor 7-0 Andy Hamilton

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek